Ga naar de inhoud

Ik vraag me af …

Vlinder op vlinderstruik

… wat ik allemaal nog niet weet. Er is zoveel in de wereld om te leren kennen en begrijpen. Dat gaat het makkelijkst als je open staat voor nieuwe dingen. Nieuwe informatie, nieuwe perspectieven, nieuwe ervaringen. Het helpt ook als je je realiseert dat je niet weet wat je niet weet. Daar zit onzekerheid in en de meeste mensen vinden onzekerheid niet prettig, maar in het proces van leren, kennen en begrijpen kan het accepteren van onzekerheid helpen. Het is okee om het niet te weten en om dat toe te geven. Het is okee om te twijfelen en te puzzelen. Dan ga je vragen stellen en daar word je wijzer van.

Natuurlijk is het comfortabel(er) om dingen zeker te weten, om vertrouwd te zijn met iets of iemand. En het onbekende, iets/het niet weten kan spannend zijn. Als het te spannend wordt, durf je niet meer, maar een beetje spannend is magic zone. In de magic zone kan je vertrouwen voor gevorderden opbouwen: vertrouwen in je eigen vermogen, in je flexibiliteit en veerkracht, in het omgaan met het onbekende. En dan wordt het onbekende steeds minder spannend en steeds interessanter.

Het leven als ontdekkingsreis. I wonder & wander…

Ga je mee?

Ik weet niet wat ik niet weet dus ik stel vragen