Ga naar de inhoud

Wie?

Waarom duurzaam onderwijs?

Leuk dat je mijn website bekijkt, dank voor je aandacht.

Ik ben Linda van Ooijen-van der Linden.

De volledige aanleiding of reden dat ik dit idee over duurzaam onderwijs wil uitwerken en onderzoeken zou denk ik mijn levensverhaal zijn. Dat vertel ik je graag, mag ik het jouwe dan ook  horen? Ik stel voor dat we daar een digitale of face-to-face koffie-afspraak voor maken.

De ultrakorte reden ligt voor de hand: ik denk dat het goed zou zijn voor het onderwijs, de lerenden, de docenten en voor de samenleving. Ook dat idee, of het goed zou zijn (voor wie, wanneer en hoe wel, niet of iets daartussenin, en wat is ‘goed’?) wil ik onderzoeken.

De rode draad in mijn levens- en leerverhaal is deze:

leren balanceren, comfort zone & magic zone.

Leren balanceren tussen dingen doen in je comfort zone en in de magic zone, tussen perspectieven, prioriteiten en belangen, tussen je handelend ik en je bezielde zelf. Met vrijheid en verantwoordelijkheid. Dat leerproces is nooit klaar en dat maakt voor mij (het) leven interessant. Noem het sport, noem het levenskunst, noem het wat anders of benoem het niet, het voelt ook niet altijd zo, maar wat ik probeer te doen is dit: mijn comfortzone en die van anderen steeds een stukje vergroten, door in de magic zone stappen, zodat we weer nieuwe magic zones in durven.